Biografie

biografieOpleiding: Ecole de Couture Charles Montaigne –Amsterdam, Rietveld Academie –Amsterdam, ABK Minerva –Groningen.
Roeli begon al heel jong met schilderen.

"Ik denk vanaf mijn 4e al, ik kan mij niet anders heugen". Ze woonde in Amsterdam waar ze, na een korte carrière als mode ontwerper, aan de Gerrit Rietveld Academie studeerde. "Ik schilderde vooral interieurs en modellen, want dat was wat ik om mij heen had. Toen ik naar Groningen verhuisde, leerde ik de schoonheid van het platteland waarderen."

Uiteindelijk is ze in Hattem terecht gekomen waar het IJssellandschap een grote indruk op haar maakte. "Het is een schitterende omgeving met de rivier en de oude stadsgezichten". Rumscheidt noemt haar stijl een mengeling van expressionisme en impressionisme. "Ik gebruik wat ik zie als aanleiding om te schilderen. Daarbij wordt deels fantasie gebruikt."

"Ik probeer alles zonder veel na te denken op papier of linnen te zetten om het beeld zoveel mogelijk fris en direct te laten zijn." Dat blijkt ook uit haar materiaalkeuze. "Eigenlijk gebruik ik van alles, olieverf, acryl, gouache en diverse soorten krijt en werk ook graag met penseel en inkt. Iedere penseelstreek moet in principe meteen goed zijn."